Scaderea nivelului de colesterol


Nivelul ridicat al colesterolului este o problema la nivel international pentru oamenii din lumea moderna si metodele prezentate in continuare va pot ajuta sa-l tineti sub control.

1. Acordati atentie kilogramelor in plus
Studiile au aratat ca pe masura ce creste greutatea corpului se mareste si nivelul de colesterol in organism. Ca aproximatie, ficare 2 kg adaugate corpului uman poate aduce o creste cu 2 puncte nivelui de colesterol. Incercati sa urmariti o dieta sanatoasa, care sa cuprinda 70-80% fructe, legume si cereale si doar 30-20% sa fie reprezentate de carne si produsele din carne.

2. Limitati numarul de oua pe saptamana
Nu va recomandam in nici un caz sa eliminati ouale din dieta dvs., va spunem doar ca nu este sanatos sa consumati un numar mai mare de 3 oua pe saptamana deoarece acesta au un continut ridicat de colesterol.

3. Adaugati fasolea in dieta dvs
Fasolea contina pectina, subtanta ce sustine organismul in eliminarea colesterolului

4. Consumati 2 morvovi zilnic
Morcovii contin deasemnea pectina, si conform studiilor, daca consumati 2 morcovi pe zi nivelul colesterolului din organism poate scadea semnificativ.

5. Tineti cont ca usturoiul este cel mai eficient remediu naturist pentru coborarea colesterolului
Usturoiul va poate ajuta sa reduceti nivelul de grasimi saturate din sange. Din pacate exista un efect secundar al consumului de usturoi si anume ca pe langa scaderea colesterolului, va poate scadea si numarul prietenior .

6. Evitati sedentarismul, renuntati la fumat si consumati ceaiuri
O viata activa este cu siguranta remediul cel mai sigur pentru tinerea sub control colesterolui. Majoritatea ceaiurilor contin tanin, substanta ce ajuta la reducerea colesterolului.

 
See Also
Tratarea reumatismul cu plante medicinale
Supradoza de vitamine poate dauna organismului
Detoxifierea organismului