Infertilitate

Sarcina este o perioada foarte importanta din viata unui cuplu, de aceea multe cupluri acorda o mare atentie in planificarea unui copil. Partenerii devin nerabdatori si trec prin perioade de stres cu fiecare luna care trece fara ca evenimentul mult asteptat sa se intample, iar atunci cand in sfarsite sarcina apare, nu-i mai dau aceeasi importanta. Desi in aproape jumatate din cazuri infertilitatea este datorata barbatilor, femeia va fi cea care va face primul control la un obstetrician.

In general, infertilitatea este o problema ce se rezolva de la sine. Fertilizarea in Vitro este de cele mai multe ori inferioara fertilizarii "in pat" iar cuplurile au nevoie de multa rabdare si relaxare astfel incat sa fie permis ciclul biologic natural. Dupa 6 luni de incercari fara succes este timpul, in cele mai multe cazuri, ca femeia sa se prezinte la un medic pentru o investigatie amanuntita.

Un medic obstetrico-ginecolog poate trata infertilitatea pana la un punct, dupa care va trebui sa apelati la un specialist in infertilitate. Acesta este un moment tensionat pentru ambii parteneri si faptul ca va trebui sa mergeti la un al doilea specialist poate fi descurajant. Nu trebuie sa uitati insa ca un tratament alopat va poate conduce la fertilitate pe cai naturale si fara repercursiuni ulterioare neplacute.

Femeile tinere au mai multe sanse ca rezultatul sa fie pozitiv intr-o perioada mai scurta de timp decat in cazul celor mai in varsta. Intre 4 si 6 luni de insucces in fertilizare poate fi o problema la cuplurile intre 20-30 de ani, dar un cuplu de peste 30 de ani va trebui sa astepte inca ceva luni inainte de a suspecta o problema de fertilizare.


Produse CaliVita International pentru stimularea fertilitatii la femei...

 
See Also
Rinita alergica
Ciuperci
Endometrioza tratata cu produse naturale Calivita