Despre herpes si prevenirea lui


Primele semne ale herpesului si mancarime, usturime, fierbinteala sau durerea in jurul buzelor sau in jurul nasului. In urmatoarele 48 de ore se dezvolta o ulceratie , care in aproximativ se usuca, se acopera cu o crusta si se vindeca cu sau fara un tratament specific.
Trebuie precizat ca herpesul este contagios si se poate transmite prin contact direct cu un herpes, cu lichidul dintr-un herpes sau prin saliva unei persoane bolnave de herpes.
Dupa ce prima aparitie a herpesului se vindeca exista doua posibilitati: una ar fi ca organismult sa imunizeaza contra virusului care a provocat boala (de obicei Herpex simplex de tip I) , iar a doua posibilitate este ca virusul sa ramane in corp asteptand un nou prilej de reactivare a bolii cum ar fi:
- aparitia un raceli
- stres puternic, extenuarea organismului
- o alimentatie necorespunzatoare
- menstruatia

Prevenirea herpesului:
Aparitia herpesului poate fi prevenita in general prin cresterea rezistentei sistemului imunitar al organismului prin alimentatie sanatoasa si exercitii fizice. In plus va puteti creste imunitatea corpului impotriva visurului ce provoaca herpesul consumand usturoi si remedii din ginseng si echinacea.

 
See Also
Vitamina B17 - Amigdalina
Hepatita virala A - tratata cu produse
Infectiile respiratorii acute la copii