Cum sa ne ingrijim corpul

Pentru frumusetea corpului, plantele se folosesc n apa de baie, sub forma de lotiune pentru frectii, sub forma de cataplasma sau ulei de masaj.

Baile constituie un remediu eficace mpotriva oboselii si tensiunii nervoase, un mijloc de tonifiere a pielii si nu numai o practica zilnica de igiena. Temperatura acestora trebuie sa fie n armonie cu cea corpului: 37 de grade Celsius.

Diverse procedee de folosire a plantelor pentru baie: decoctul concentrat care se prepara punind la fiert, timp de zece minute, doua miini de plante n doi litri de apa. Se strecoara si se toarna solutia obtinuta n baie.

Saculetul de muselina: se pun plantele n saculetul de muselina sau n pinza fina, se asaza pe fundul cazii cu putina apa foarte clada. Se lasa zece minute si apoi se umple baia. Frictionati corpul cu saculetul.

Folosite pentru a reda vigoare tesuturilor, solutiile sint preparate sub forma de decoct concentrat (ca pentru baie) sau prin macerare n alcool sau colonie. Se pun una sau doua miini de plante ntr-un litru si se lasa asa opt sau zece zile, dupa care se strecoara.

Destinate mai ales eliminarii placilor de celulita. Se fierb plantele cu putina apa, se pun ntre doua cirpe fine si se aplica pe partea ce trebuie tratata.

Folosite la masaj, ele sint destinate sa redea suplete pieleii, sa elimine celulita si sa alunge oboseala. Se prepara punind o mina de plante ntr-o jumatate de litru de ulei de migdale dulci. Se pun n bain-marie timp de doua ore si se lasa sa se linisteasca toata noaptea. Se strecoara.

Frunzele si radacinile, adevarat depurativ al pieleii, sint folosite pentru eliminarea cosurilor si impuritatilor. Se foloseste sub forma de baie, frectie (cu apa sau cu alcool), cataplasma.

Tonifica tesuturile, recomandat dupa o slabire sau o nastere. Sub forma de baie, frectie (cu apa sau cu alcool), ulei.

Astringent si tonifiant. Bacele de ienupar sint folosite la bai, frectii (cu apa sau cu alcool) pentru pielea grasa sau mpotriva celulitei.

Alungind oboseala, hameiul este si un depurativ pentru piele si un tonic al pieptului. Sub forma de baie si ulei (masarea sinilor).

Tonica si racoritoare, menta reda vigoare ntregului organism. Sub forma de baie, frectie (cu apa sau cu alcool), ulei.

Una dintre rarele plante care elimina celulita. Sub forma de baie, frectie (cu apa sau cu alcool), cataplasma si ulei.

n afara proprietatilor tonifiante si calmante, rasura ar putea sa fie folosita doar pentru parfumul ei delicat. Sub forma de baie, frectie, ulei.

Doua miini din acest amestec la o baie calda si prelungita (douazeci de minute) pentru cei foarte ncordati sau mpotriva oboselii nervoase.

Doua miini din acest amestec la o baie nu foarte calda (30 de grade Celsius), timp de zece minute. Aceasta baie este un tonifiant foarte bun pentru persoanele obosite, pentru sportivi.

 
See Also
Lucruri la care trebuie sa va ginditi
Imbracamintea si culorile
Cum am slabit 100 la suta natural,